måndag 26 maj 2014

blåbärspaj

Du behöver
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g margarin 3 msk vatten
2 1/2 msk vaniljsocker

FYLLNING
3 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
Blåbär
 1. sätt mjölet i en skål samt med 2 margarinet (skärt i bitar) och 3 sockret och vattnet.

 4. knåda degen till en fast deg och 5. tryck ner den i smörjad pajform. Laga den sedan i kylet i ca 40 min och sedan grädda den i ungnen i 10 min i 225 grader.

Fyllning
1. vispa äggulorna och sockret pösigt. 2. tillsät sedan creme fraichen och vaniljsockret.3 sedan vetemjölet.
4. häll blåbären på pajen  5.och sedan krémen på och grädda i ungen i ungefär 40 min i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar